Kuinka arvostelut auttavat auton ostossa?

Auton hankinta ei ole ihan jokapäiväinen asia. Itse asiassa autoa vaihdetaan noin kolmen, neljän vuoden välein. Millaiset tekijät saavat ihmiset saamaan tartunnan autokuumeesta ja miten asiat uuden kulkupelin hankintaan etenevät? Millaiset asiat vaikuttavat auton hankintaan ja mistä se unelmien auto sitten löytyy parhaaseen mahdolliseen hintaan? Voisimme miettiä myös sitä, miten auton ostaminen on muuttunut kuluneiden vuosikymmenten aikana. 

Auton hankinta vuosikymmeniä sitten

Ennen auton etsimiseen ei käytetty internettiä. Silloin kierrettiin autokauppoja läpi ja tutustuttiin tarjontaan joko yksin tai myyjän avustuksella. Joskus lähdettiin kaveriporukalla katsastamaan autotarjontaa ja kyllähän se uusi menopeli sitten lopulta löytyikin. Sitten tulivat autojen myyntilehdet. Niitä selaamalla sai hyvän ensikuvan oman paikkakunnan autotarjonnasta ja sitten vain myyjän kanssa kauppoja hieroman ja uudella kulkupelillä kotiin. Saatettiinpa joskus ajella myös naapurikaupunkiin autotarjontaa katsomaan ja oli myös mahdollista soitella eri kaupunkien autokauppoihin ja kysellä, löytyisikö juuri sitä itselle parasta kulkuneuvoa kyseisestä autokaupasta ja jos löytyisi niin mihin hintaan ja millä kilomerterillä. Toki ikäkin vaikutti asiaan, Kuulostaa hieman erilaiselta, kuin nykyään vai mitä? Ajat ovat muuttuneet ja auton ostaminen käynyt huomattavasti helpommaksi! 

Auton valinta tänään

Tänä päivänä pääset helposti ja vaivattomasti etsimään juuri sinulle sopivaa autoa netin välityksellä. Kaukana ovat nuo menneet ajat ja koko Suomen, niin kuin naapurimaiden ja Saksan, myytävät autot ovat vain muutaman klikkauksen päässä. Jos tiedät jo etukäteen, minkä auton haluat, voit erittäin helposti hakea erittäin tarkoilla kriteereillä uutta autoasi netin tarjonnasta. Asiaa helpottavat edelleen sivustot, joille on koottu saman sivuston alle tuhansia ja taas tuhansia autoja. Kriteerejäsi vastaavat autot saat vielä järjestettyä hintajärjestykseen ja sitten vain valintaa tekemään.

Auton valinta

Mistä sitten tietää, mikä on juuri se paras auto sinulle? Monet auton ostajat käyvät tutustumassa omalla paikkakunnalla siihen automerkkiin ja malliin, joka eniten kiinnostaa. Mitä useampaa autoa käy katsomassa ja koeajamassa, sitä parempi näkemys autoista tulee ja auton etsijä huomaa nopeasti, mistä ominaisuuksista autossa tykkää ja mistä ei niin välttämättä. Näin muodostuu oma näkemys auton valintaan. Sitten vain etsimään autoa, joka täyttää nämä kaikki kriteerit! Auton valintaan voi saada myös varmistusta juuri siltä kaverilta, joka on autojen guru. Hän on juuri se kaverisi, joka tietää autoista “kaiken”. Hänen vinkkinsä auttavat auton valinnassa ja parasta on, jos saat tämän kaverisi mukaan koeajamaan autoa. Hän saattaa huomata auton vikoja, jotka muuten saattaisivat jäädä huomaamatta ja tulla kalliiksi auton ostamisen jälkeen. On myös muita keinoja saada hyviä neuvoja ja vinkkejä auton ostoon. Mitä ne sitten ovat?

Netti

Auto

Netistä löytyy valtava määrä auto-aiheisia sivustoja. Niiltä voit lukea, mikä on juuri tämän hetken suosituin automerkki ja malli. Sieltä saat hyviä vinkkejä auton valintaan ja voitpa löytää myös sivuston, jossa kerrotaan haluamasi automerkin ja mallin yleisimmät viat ja näihin voit kiinnittää huomiota valitessasi juuri koeajamaasi autoa ennen ostopäätöksen tekemistä. Netistä löydät myös sivustoja, joista löydät erilaisia arvosteluja eri automerkeistä, malleista, vuosimalleista ja varustetasoista sekä useista muista auton hankintaan liittyvistä asioista. Näitä vertailusivustoja kannattaa lukea ja tutkia ja tulet varmasti saamaan toinen toistaan parempia vinkkejä auton hankintaan näiltä sivustoilta. Muistathan, että vertailusivustoja ei ole ainoastaan autoista vaan lähes mistä vain taivaan ja maan väliltä! On vertailuja kodinkoneista ja ruokapaikoista sekä työkaluista huonekaluihin. Nettikasinoiden arvostelua on myös alettu kirjoittaa netin eri sivustoilla eli arvosteluja löytyy aivan laidasta laitaan. Niitä on järkevää hyödyntää, oletpa ostamassa mitä tahansa. Läytyypä netistä myös hintavertailusivustojakin. Niiden kautta saatat löytää unelmiesi auton erittäin sopuisaan hintaan! Muista tutustua myös erilaisiin huutokauppasivustoihin. Niistä voi tehdä erinomaisia löytöjä.

Auton rahoitus on myös asia, joka täytyy ottaa huomioon autoa hankittaessa. Oma hintaraja on tärkeää miettiä ja sen jälkeen vain kerätä rahat kasaan ja mars autokaupoille. Viimehetken vinkkinä voisi vielä mainita itse kaupanhieronnan. Kun olet löytänyt itsellesi sopivan auton, tingi hinta sopivaksi. Muista vielä ennen lopullista kauppojen lukkoon lyömistä tinkiä autosi sopivat lisävarusteet. Sitten onkin aika aloittaa matka uudella autolla kohti uusia seikkailuita.